Vaikka tämä kurssi oli hyvin opettavainen, ei minun ajatukseni sosiaalisesta mediasta muuttunut kovinkaan paljoa. En aio liittyä uusiin sovelluksiin tai palveluihin tämän tehtävän jälkeen. Tämä kurssi opetti minulle paljon myös tietosuoja-asioita. Yleensä kuin jossakin tulee vastaan, että lue nämä tietosuoja-asiat ennen kuin voit liittyä tai jatkaa sivustojen käyttämistä, tulee nämä tietosuoja-asiat vain äkkiä ohitettua ja laitettua ruksi ”hyväksy” ruutuun. Olisi ilmeisesti ihan hyvä joskus lukea, että mihin kaikkeen sitä antaakaan luvan käyttää omia tietojaan.

Varmasti tulee yhä enemmän tarjolle uusia palveluita, mutta en oikein näe niillä olevan sellaista hyötyä omalla alallani mitä muille aloilla voisi olla. Nämä nykyiset kanavat ja palvelut mitkä ovat tällä hetkellä käytössä, pysyvät varmasti vielä pitkään käyttökelpoisina, jos niihin vain panostetaan. Viimeksi eilen katsoin Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen YouTube kanavalta heidän yllättävänkin laadukkaasti tekemiä pätkiä eri pelastuslaitoksen henkilökunnan työtehtävistä ja päivittäisestä arjesta. He olivat selvästi panostaneet videoiden tekemiseen ja niitä katsomalla sai hyvän kuvan heidän arjestaan. En usko, että siitä saisi kukaan mitään lisäarvoa, jos videoita tai kuvia julkaistaisiin jokaisessa tarjolla olevassa kanavassa. Muutama laadukkaasti ja hyvin hallinnoitu kanava on mielestäni paljon parempi toteutustapa.

Joillakin aloilla aktiivinen some näkyvyys on varmista hyödyksikin, jos teet markkinointi tai sosiaalisen media vaikuttamista, pitää sinun tuottaa runsaasti uutta materiaalia seuraajillesi. Sosiaalisen median vaikuttaja, joka on kerännyt itselleen kymmenien tuhansien seuraajien joukon, saa kaupallisilta yrityksiltä nopeasti yhteistyöpyyntöjä markkinointitarkoituksessa. Yritys saa paljon näkyvyyttä juuri siltä kohderyhmältä mitä se toivoo (jos vaikuttaja tykkää muodista ja hänen profiilinsa on keskittynyt muotiin, on hänen seuraajansakin todennäköisesti muodista kiinnostuneita) tehokkaasti. Sosiaalisen median kautta mainostaminen on tehokasta ja sillä on automaattisesti hyvin kohdalleen osuva kohderyhmä. Tämä on nykyään hyvin yleistä ja yritykset ovat sen myös huomanneet.

Vaikka itse en ole Twitterin käyttäjä, olen kuullut, että siellä voi kirjoittaminen ja viestintä olla hyvin negatiivistä ja hyökkäävää. Itse en kaipaa elämääni mitään ylimääräisiä negatiivisten asioiden lähdettä, joten aioin pysyä Twitteristä erossa. Julkisuuden henkilöidenkin ulostuloista sosiaalisen median negatiivisesta kirjoittamisestä ja törkyviesteistä saa lukea melkein viikoittain. Kyllä se varmasti jossakin vaiheessa alkaa vähintään ärsyttämään, jos epäasiallisia viestejä tulee viikoittain, vaikka olisi kuinka paksu nahka. Tuskin edes yksi kymmenistä sellaisten viestien kirjoittajista sanoisi samaa kasvokkain. Anonyyminä on niin helppo haukkua ja olla suorastaan törkeä.

Itseään voi tuoda pitkäjänteisellä asenteella esille työnhaussa, vaikka LinkedInissa. Jos siellä jaksaa kirjoitella aktiivisesti, tykkäillä ja kommentoida muiden julkaisuja, joku varmasti kiinnittää sinuun huomiota jollakin tapaa. Voi olla, että se johtaa vaikka lounaspalaveriin ja työhaastatteluun. Mutta en usko, että itse jaksaisin alkaa ikinä tallaiseen. Minulla ei juurikaan ole mitään analyyttisiä mielipiteitä ammatillisista asioista tai kiinnostusta tuoda itseni esille

Pidin myös ryhmätehtävästä, koska siinä joutui miettimään, että mitä kaikkea pitää ottaa huomioon jos haluaa perustaan sellaisen sosiaalisen median kanavan, jonka haluaa olla esillä ja keräävään käyttäjiä/seuraajia. Pitää ottaa huomioon tietosuoja, tilin ylläpito ja kehittäminen ja mahdolliset kaupalliset toimijat, kuinka heidän kanssa halutaan toimia.

Sosiaalinen media on tänä päivänä valtavan suosittua ja siihen törmää kaikkialla. Nuoret ovat varsinkin hyvin aktiivisia somen käyttäjiä, ja se pitää ottaa kaupallisten toimijoiden huomioon tehokkaana markkinointikanavana. Some on valtavan tehokas viestintäväline. Siellä voi siten levitä myös nopeasti virheellistäkin tietoa. Suomessa tallainen informaatiovaikuttaminen on suhteellisen vähäistä, mutta mahdollisuudet sen lisääntymiseen ovat mahdollisia. Tämän takia suhtaudun aika varauksellisesti siellä oleviin juttuihin. Samoin somessa esiintyvä negatiivinen viestittely on yksi syy miksi en halua olla kovinkaan aktiivinen somen käyttäjä. Voin seurata joitakin keskustelupalstoja, joissa tiedän olevan vaikka hyvää harrastuksiin liittyvää keskustelua, mutta kaikki politiikkaan, uskontoihin tai vastaaviin liittyvät keskustelut ovat sellaisia, mitä ei voi kyllä tosissaan lukea.